Mlm td p NSK(pasaraya) beli brg2 dapur ngan syg...sambil2 cr brg, aku saje je tgk2 ikan2..sonok tgk yg fresh2 nie...cencaru, udang besar2 tu (bakar sodap niee..cmne nk wat awas2 nk bakar huh??)...sekali aku nmpk KETAM (ketam bunga bkn ketam batu ok!)!!!!...pe lg..jam dah kol 11pm++, tekak nk gak...xtahannye psl, aku amik gak 3 eko...aku siang ketam tgh2 mlm bute (reti tak?? haaaa tung tang tung tang la aku kt daporr)...
Akak manes, L & J taula aku kalo mkn seafood cmner...1/2 cook ok!..slluurrppppppp..lg2 kerang..kerang yg direbus/bakar 1/2. Bile bukak, ade darah2 tu..fuhhhhhhh..manissssssssssssss (mcm aku yg brdarah manisss...n akak manes yg br++++ manesssssss..kn??kn??). Sbnrnye 1st time aku siang ketam ni (selame ni c mak yg buat) so bile nk goreng, aku risaula..takot hanyir ker, aku ponnn tarukla kunyit n garam byk sikit...goreng lame sket...aleh2..kering je ketam aku (kurus cm aku gak!)...ilang rase manesnyeee..xbest btol!! xlayan!! tp mahalnye psl kene abehkn (c J mkn sekor)..mak msk gak sedap!! .
Dh tu je....layan gmbr msakan aku smlm :
* daging masak lemak cili api yg xberape nk pedassss....(gua letak cili api 10 je tkot pedas, J kate letak 30 bj br kaw..pedih tutttttttttttt)
* ketam terlebih masak..cisssssssssssssssss...xbrape nk layan
* kobis goreng cili + sotong (aku tgk fresh je sotong, aku belila..aleh2..5 eko rm5.50 ok!!!)
No comments:
Post a Comment